Remember Vietnamese Food

Jídlohraje v životě každého vietnamce jednu z ústředních rolí – až již v průběhu běžného dne, nebo během různých slavností a oslav. Tato tradiční kuchyně, využívající dary moře a zamě, lahodí oku i chuti.

Vietnamská kuchyně patří mezi nejpestřejší na světě. Základem je vždy vařená rýže a ochucená zelenina Dále jsou často její součástí ryby a mořské plody, různé kořeněné maso a omáčky. Přesto, že má v lecčem blízko ke kuchyni Čínské, má svá nezaměnitelná specifika jako používání čerstvé, nevařené zeleniny a rozmanitých aromatických bylinek dávajícíh jídlu nenapodobitelnou chuť.

Oblíbená Jídla

Phở bò

Pho jsou široké a placaté rýžové nudle. Slovo pho tak označuje jak samotné nudle, tak i polévku, jejíž součástí nudle pho jsou.Základem polévky pho je vývar, nudle, maso a bylinky.

Bún chả

Bún chả je tradiční vietnamské jídlo, které se skládá z grilovaného vepřového masa, rýžových nudlí a několika dalších příloh, které dohromady vytváří opravdovou explozi chutí. Ne náhodou patří mezi nejznámější a nejoblíbenější vietnamská jídla u nás.

Bún bò Nam Bộ

Bún bò Nam Bộ se často označuje jako salát, protože se připravuje z hromady čerstvé zeleniny a bylinek. K těm se přidávají rýžové nudle bún a hovězí maso, takže ve výsledku je Bún bò Nam Bộ výživný a přitom lehký pokrm.

Otevírací doba

Pondělí - Pátek 11:00 - 21:30
Sobota 12:00 - 21:30
Neděle 12:00 - 21:30

Telefon

+420 602 889 089
+420 224 815 357

Adresa

Biskupská 1753/5,
110 00 Petrská čtvrť